helicopter1

Sailing Channel is het grootste en meest diverse TV kanaal op het gebied van zeilen en watersport. Sailing Channel zendt in 31 landen uit in diverse talen. In Nederland is Sailing Channel te vinden op het digitale gedeelte van uw kabelleverancier.

Alle kabelleveranciers leveren in Nederland inmiddels ook digitale TV.

Dit is te ontvangen met een speciale decoder die u kunt bestellen bij uw kabelleverancier. Vaak kost dit aan abonnement slechts een paar euro meer per maand maar bij verschillende leveranciers dient u wel een bedrag te betalen voor de digitale decoder. de aanschaf van een andere TV is niet nodig. De aanleg van de decoder is zeer eenvoudig en binnen enkele minuten heeft u ook het digitale pakket op uw televisie. In de aangeboden pakketen zitten naast Sailing Channel nog zo'n 190 andere kanalen. Sailing Channel krijgt binnenkort een Nederlandse website, voorlopig wordt de informatie voor Nederland nog verspreid via www.regattatime.nl

Op Sailing Channel zijn sinds 2003 een groeiend aantal Nederlandse programma's te zien zoals de Ronde Om Texel, North Sea Regatta, Sk├╗tsje Silen, Heineken Regatta St Maarten, Golden Rock Regatta St Eustatius en dit jaar ook de 24 uurs race. Verder zend Sailing Channel grote wedstrijden zoals Volvo Ocean Race, America's Cup en Route Du Rhum dagelijks uit. Sailing Channel is van oorsprong Italiaans maar in de basis is de voertaal op Sailing Channel Engels, met extra kanelen in het Duits,Frans en Italiaans.