recreatieset

Persbericht 25 juni 2007

Per 1 juni is Sailing Channel ook te ontvangen via Canal Digitaal.
Sailing Channel is het 24 uur per dag, zeven dagen per week zeil en watersport kanaal op digitale televisie. Als themakanaal biedt Sailing Channel ondermeer het crème de la crème van de zeilsport met de fameuze “America’s Cup” die thans in Valencia gezeild wordt om de oudste sporttrofee ter wereld. Verder natuurlijk de Volvo Ocean Race en vele andere wedstrijden. Sailing Channel besteed ook ruime aandacht aan de Nederlandse zeil en watersport. Zo worden dit najaar de North Sea regatta in Scheveningen, de Ronde Om Texel, De Breitling regatta Medemblik, de 24 uur race van het IJsselmeer en de Holland Friesland Bokaal uitgezonden. In het najaar staan tevens series gepland zoals “There is no second”over de historie van de America’s Cup,  Destinations, een reis serie over opvallende watersport locaties en bestemmingen gemaakt door de  documentaire-maaksters Joan van Dormael en Femke van Nieuwenhuizen. Daarnaast begint Sailing Channel binnenkort met het testen van nieuwe zeilschepen door professionele zeilers en ontwerpers.

Canal Digitaal is voor ons een waardevolle aanvulling op ons distributiepakket wat thans geheel Europa omspant. Sailing Channel zendt uit in het Engels, Duits,  Frans en Italiaans. In Nederland wordt in principe de Engelse audiokanalen doorgegeven. Sailing Channel is een themakanaal met zo min mogelijk reclame, zo worden de uitzendingen niet door reclame onderbroken.

Over Canal Digitaal:
CanalDigitaal B.V. is de aanbieder van digitale satelliettelevisie en -radio in Nederland. Via de ASTRA-satelliet kunnen klantenmeer dan 200 radio en tv-stations digitaal ontvangen. De beeldkwaliteit van digitale satelliet-tv is haarscherp. CanalDigitaal garandeert bovendien een perfecte ontvangst in heel Nederland.  Inmiddels kijken meer dan 700.000 huishoudens via de satelliet naar digitale televisie en dat aantal groeit gestaag.